Назад Начало Защо OLFA?

Защо OLFA?

БЕЗОПАСТНОСТ

В OLFA оценяват важността на безопасността при рязане и затова конструкторите разработват и произвеждат инструменти, които повишават безопастността на работното място. Работници с травми означава намалена производителност и увеличен разход за работна ръка.

Режещите инструменти и аксесоари с механизми за автоматично прибиране, бърза и лесна смяна на острието без употреба на инструменти и други осигуровки за безопастност са идеални за рязане на велпапе, термосвиваеми ленти, пластмасови ленти, каучук, кожа, цветни ивици и др. Те са перфектни за високонатоварени отдели за изпращане и получаване на стоки, пощенски отделения, монтажни линии и отдели за инвентаризация.

Безопасните режещи инструменти OLFA имат разновидност и за левичари, а остриетата им, направени от висококачествена въглеродна инструментална стомана, са създадени чрез уникалния, многостепенен процес OLFA за изключителна острота и трайност на ръба.


ОСТРИЕТО OLFA

Практичните ножове и стържещи лопатки OLFA са направени от инструментална стомана от най-високо качество. Всяко едно острие преминава през специален многостепенен процес на производство, за да се осигури излючителната острота и уникалното съхранение на ръба, които правят острието OLFA почти несравнимо в първоначалната си мощност на рязане и запазването на ръба.

Модулните остриета OLFA се грундират и след това специално се заточват за максимална производителност при рязане. След това модулния сегмент се изрязва точно на ъгъл от 59°, който отговаря на естествената позиция на ръката при рязане. Този ъгъл предпазва острието от счупване, независимо от приложената сила при рязане. Този ъгъл осигурява също така бързото и точно отчупване на сегмента. В наши дни, ъгълът от 59°, заложен от OLFA, е станал международен стандарт за модулните остриета. Ръба за рязане на модулните остриета OLFA може да бъде непрекъснато и лесно подновяван до около 13 пъти, просто чрез отчупване на притъпения сегмент – едно огромно предимство пред обикновените ножове, при които замяната на едно единствено острие е сложна и отнема значително време. Другото предимство на модулните остриета е, че те Ви спестяват пари, защото Ви предоставят до 13 нови остриета, в сравнение с 2те при традиционната употреба.

Изключителните остриета OLFA UltraMax ® се произвеждат чрез уникален процес на двойно заточване, за ръбове с ненадмината острота – с 25% по-остри даже и от стандартните остриета OLFA.

Кръглите остриета OLFA, които се използват за работа с вата, шиене и творчество са изработени от остра като бръснач, висококачествена волфрамова стомана за дълготрайна употреба. Декоративните ръбове на кръглите остриета за създаване на вълнообразни и назъбени краища са направени от здрава неръждаема стомана.


ДРЪЖКАТА OLFA

Независимо дали се отнася за нож, с много високо натоварване, шпатула за строители или 45 мм нож ролка за майстори на юргани, дръжката OLFA е едно невероятно постижение за изключително удобство, безопастност и сигурност на изпълнението. Изработени от превъзходни материали от най-високо качество, дръжките OLFA притежават много качества като егономично оформен омекотен захват, който не се хлъзга, широки канали от неръждаема стомана, които придържат здраво острието на мястото му, заключващи механизми за безопасна работа и предотвратяване на злополуки, защита на острието при ножовете ролки и отделения за съхранение на голям брой остриета.
Другите уникални характеристики на дръжките OLFA са:

• Режещи и занаятчийски инструменти, специално и за левичари.

• Дръжките са разработени така, че острието да се сменя лесно.

• Яркият жълт цвят прави лесно намирането на инструментите OLFA в кутията за инструменти или сред другите на работното място.

• Стабилната дръжка и вътрешните механизми за заключване придържат остриетата OLFA здраво на точното място за максимална производителност.

 

ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ГОЛЯМО НАТОВАРВАНЕ

Ножовете OLFA за изключително голямо натоварване са предназначени за рязане на изключително твърди материали, снабдени са със солидни дръжки с омекотен захват против изплъзване, за по-сигурно държане и ефективно рязане. Те са идеални за рязане на шперплат, мокет, линолеум, кожа, гума, пластмаса, въжета и други материали с производствена якост.

Разработени с механизми за застопоряване чрез затягане за максимален контрол на острието, тези ножове за изключително голямо натоварване притежават модулни остриета, изработени от висококачествена въглеродна инструментална стомана в прецизния, многостепенен процес на производство OLFA за необикновена острота и изключителна трайност на ръба.

Ножовете са направени с широк канал от неръждаема стомана, осигуряващ здраво острието за максимална сила и трайност и лесна подмяна без употреба на инструменти.


ГОЛЯМО НАТОВАРВАНЕ

Ножовете и остриетата OLFA за голямо натоварване са предназначени за широка гама промишлени и строителни работи, проекти „направи си сам“, хоби и творчество. Направени за рязане на дебели материали, ножовете за голямо натоварване режат лесно шперплат, мокет, стиропор, сухо строителство, картон, Kevlar®, уплътнителни материали и др.

Ножовете използват модулните остриета OLFA, които са произведени от висококачествена въглеродна инструментална стомана в прецизния многостепенен процес на производство OLFA за необикновена острота и изключителна трайност на ръба.

В дръжките е вграден широк канал от неръждаема стомана, осигуряващ плътно острието за максимална здравина и трайност и лесна смяна без употребата на инструменти. Ножовете могат да се използват с остриетата OLFA UltraMax® LBB, LB и твърди остриета.

Ножовете OLFA за голямо натоварване имат няколко вида застопоряване на острието - позиционно застопоряване, автоматично застопоряване, застопоряване чрез затягане и застопоряване чрез плъзгащ се ключ. Дръжките могат да бъдат в много различни, специфични конфигурации, включващи мек еластомер, гумени вложки за захват и поликарбонатна пластмаса.


СТАНДАРТНО НАТОВАРВАНЕ

Разработени за многофункционална употреба, която изисква прецизен контрол и изрязване на детайли, прибиращите се ножчета OLFA за стандартно натоварване са идеални за изрязване на хартия, филм, картон, тапети, втвърдена пяна, силикон, албуми, термосвиваемо фолио и други.

Много различни модели, с остриета или от въглеродна инструментална стомана от най-високо качество или от неръждаема стомана, се предлагат, за да задоволят всякакви нужди при рязане, в това число модулни стандартни ножчета с 13 степени, модулни супер остри черни UltraMax® ножчета с 13 степени, модулни ножчета от неръждаема стомана с 13 степени и модулни ножчета за изкуство със 7 степени. Ножчетата са произведени при прецизния, многостепенен производствен процес OLFA за излючителна острота и уникално съхраняване на ръба.

Моделите за стандартно натоварване включват застопоряване на острието, плъзгащо се застопоряване с едно докосване и заключващи механизми с едно докосване. Много ножчета имат вградена скоба, която е удобни при отчупване и е специално създадена за лесна подмяна на острието без инструменти.