10 тънкости на занаята, които ще искате да опитате

22 Apr 2015

Използването на инструменти OLFA® е гаранция за бързо и прецизно рязане.

Продуктите на OLFA® са предназначени за всички професионалисти и любители, които ценят и предпочитат използването на качествени инструменти в своята работа. Доверявайки се на японското качество, вие залагате на бързина и прецизност.

Полезни съвети, които ще ви заинтригуват и ще са ви от полза в работата по нов проект:

 

Трик за защипване
Използването на карфици за застопоряването на плата, върху който работите, понякога може да се окаже недостатъчно ефективно и сигурно. Успешно можете да ги замените с малки щипки за документи или тик-так фиби за коса.

 

Приложение на изхабеното острие
За доброто и качествено реализиране на даден проект е важно да се използва остър нож. Но все пак, не бързайте да изхвърляте захабените остриета. Можете да ги съхранявате на безопасно място, каквото е осигурителният контейнер OLFA DC 1 и в последствие да ги използвате за рязане, при което не се изисква изключителна прецизност. Например за рязане на цветна хартия, тапети, картон или други материали.

 

Почистване на инструментите OLFA
Следите от мастило или лепило по вашата размерна линия OLFA QR 6x12, много лесно можете да почистите с памучен тампон, напоен със спирт. Подложките за рязане OLFA® се почистват с малко разреден препарат за миене на чинии или неабразивен, почистващ препарат.

 

Отстраняване на брокат от работния плот
Ако някога сте разсипвали брокат върху цветна хартия или сте го използвали, за да направите картичка за рожден ден, знаете, че остава навсякъде. За да почистите, прокарайте няколко пъти по повърхността мъхеста четка за обиране на прах. Готово!
 

Съхраняване на кълбетата прежда
За да не се заплитат кълбетата прежда докато плетете, поставете ги в купа. Защипете щипка (по една за всяко кълбо) за документи за ръба на купата. Прокарайте нишката през свободната част между ръба на купата и щипката. По този начин преждата няма да се оплита и вие ще творите спокойно. Друг трик е да сложите кълбото в празен чайник и да прекарате нишката през гърлото му. Гениално! 

 

Печат от стиропор
Искате да си направите печат? Няма нищо сложно! Отрежете парче бял стиропор. Използвайте молив, за да очертаете своя дизайн, а след това го повторете отново, като натискате повече, за да направите вдлъбнатини. После притиснете върху тампон за печат, или с помощта на малка ролка нанесете боята, или мастилото. Притиснете добре върху хартия, за да се отпечата вашето творение.
 

Съхраняване на панделки
Харесвате панделки, имате различни дизайни и е пълна бъркотия в кутията, в която ги съхранявате! Ето ви една интересна идея, за осъществяването, на която не се изискват сложни уреди и специфични умения. Вземете малка правоъгълна кутия и няколко винта (или пирони). Направете отвори за винтовете в двете тесни страни на кутията. После прокарайте винта през единия отвор, поставете макарата с панделката и пъхнете в срещуположния отвор. И така можете да подредите още макари в кутията. След това прокарайте свободния край на всяка панделка през отвор (предварително направен) на надлъжната страна на кутията. Voila! Вашата кутия за панделки е готова.

 

Помпони от прежда
За да направите еднакви помпони от прежда са ви необходими една вилица и избраната от вас прежда. Намотайте нишката около зъбците на вилицата, когато прецените, че е достатъчно прекарайте свободния край през средата на основния сноп и стегнете. Освободете от вилицата, срежете в двата края и разрошете краищата.

 

Вие сте на ход :) Любопитно и интересно би било да ни разкажете за вашите хитрини и трикове или пък най-комичните ситуации, които сте имали по време на изработване на даден проект. Споделете ги с нас на нашата Facebook страница тук!

Свързани продукти

Още съвети

10 Полезни съвети и трикове за професионално боядисване

10 Полезни съвети и трикове за професионално боядисване

22 Apr 2015

Да боядисаш или не сам стаята? Това е въпросът, който много направи-си-сам любители си задават. Когато мрачната стая се нуждае от освежаване, не се плашете от перспективата за облепяне на ламперията, от пръските боя навсякъде и досадното почистване...

Прочети повече
Модерни кутии, обвити в хартия

Модерни кутии, обвити в хартия

22 Apr 2015

Тези декоративни кутии ще ви помогнат да поддържате реда във всяка стая на вашия дом. Използвайте материали за декориране и вашето въображение, за да украсите всяка кутия по различен начин...

Прочети повече