Топ 6 места, в които 18 мм издръжлив макетен нож OLFA намира приложение

22 Apr 2015

Предприемачите, търговците и професионалните майстори знаят, че изборът на висококачествените ножове с остри резци спестяват време и нерви. Ето защо, голяма част от професионалистите отдавна са зарязали старомодните разпадащи се ножове, преминавайки към моделите с бързо сменяем резец, като 18-милиметровият макетен нож HEAVY OLFA L 1. Той безпроблемно може да се използва за всекидневна употреба, а не просто като поредния инструмент в кутията ви с инструменти. Притежава здраво и винаги остро седем сегментно бързо сменящо се и готово за работа острие. Когато водещият сегмент се затъпи, просто го отчупете и продължете да режете със следващия. След като използвате всички сегменти, просто плъзнете механизма напред и поставете чисто ново седем сегментно острие. Лесно е нали?

Изработен със солидна дръжка и неръждаем стоманен канал, които осигуряват максимална стабилност на острието, издръжливият макетен нож HEAVY OLFA L 1 е проектиран специално за професионалисти или за онези от вас, които обичат професионалните резултати. Този нож безпроблемно може да се справи и с всекидневните задължения на обикновените кухненски ножове. Първокачествените остриета позволяват на потребителите да режат дебели материали, да правят по-дълбоки и прави прорези и да изрязват по-близко до стените и подовете.

 

Ето и някои от най-добрите места за използване на издръжливия макетен нож OLFA:

 

Рязане на изолация

 

Майсторите поставящи изолация използват професионалните ножове OLFA, за да разрязват фибростъклена вата и стиропор. С един-единствен разрез, острието безпроблемно отрязва дебелото фибростъкло от ролката, след което отрязъка може да се изреже по формата на мястото, където ще се поставя. Това е перфектният инструмент за рязане на интериорна и екстериорна твърда пяна за изолация. След като монтажът е приключил, майсторите използват един и същ нож, за да изрежат ненужната изолация.

 

Отбелязване преди рязане

 

Когато дърводелците поставят врати, прозорци или паркет, техните разрези трябва да бъдат изключително прецизни и чисти. Вместо да режат по предварително очертаната дебела линия от молив, много дърводелци използват техните ножове, за да маркират линията, по която ще се реже. Този белег осигурява много по-чиста и тънка целева зона, която е лесна за следване от ножа на циркуляра, а в същото време пунктирът минимизира възможностите от получаване на отчупвания от материала, особено когато се работи с фурнир.


Рязане на гипсокартон

 

Тайната при рязането на гипсокартон е в използването на остър нож. В процеса на работа майсторите, поставящи гипсокартон сменят доста резци, тъй като едва ли е тайна, че гипсът бързо притъпява остриетата. Много сегментното острие на 18-милиметровите издръжливи макетен нож HEAVY OLFA L 1 спестяват време на монтажниците при смяна на резците. Всичко, което трябва да направят, след като острието е затъпено е да избутат напред резеца и да отчупят изхабения сегмент, следвайки разделителния пунктир. Следващият сегмент е нов, готов за употреба с познатата острота и качество на OLFA.

 

Рязана на килими

 

Майсторите поставящи килими се нуждаят от достатъчно силен и остър нож, тъй като винаги им се налага да изрязват нишките в задната част на килима. С удълженото острие на професионални ножове OLFA не е нужно да се правят по няколко разреза, за да се премахнат бримките и нишките в задната част на килима.

 

Изрязване на тапети

 

Забелязвали ли сте как хартията се накъсва и разнищва винаги когато се реже с тъп нож? Идеалното решение в такива случай са острите и висококачествени макетни ножове OLFA с 18 мм острие. При разкрояването и изрязването на тапетите върху стените ножовете бързо се захабяват, което е основната причина майстори често да ги подменят. Ножовете OLFA значително улесняват работата на професионалистите и на домашните майстори, тъй като смяната на изхабените остриета се извършва бързо и лесно.


Рязане на материали за покрив

 

Кой би си помислил, че японските прецизни ножове могат да се справят с толкова тежка работа? Майсторите на покривни конструкции често разчитат на извити остриета за изглаждане на ръбовете на вече подредените битумни керемиди. Те обаче използват прави ножове, когато се налага да изрежат и поставят нови керемиди и капаци на покривите. Дръжката на ножа OLFA е със здрава и силна конструкция, което го прави идеален за тази тежка работа. Неръждаемият стоманен канал държи ножа здраво на мястото му. Висококачествените остри и силни остриета на макетен нож HEAVY OLFA преминават през материала, от който са направени керемидите, все едно той е масло.

Още съвети

10 тънкости на занаята, които ще искате да опитате

10 тънкости на занаята, които ще искате да опитате

22 Apr 2015

Продуктите на OLFA® са предназначени за всички професионалисти и любители, които ценят и предпочитат използването на качествени инструменти в своята работа. Доверявайки се на японското качество, вие залагате на бързина и прецизност.

Прочети повече
10 Полезни съвети и трикове за професионално боядисване

10 Полезни съвети и трикове за професионално боядисване

22 Apr 2015

Да боядисаш или не сам стаята? Това е въпросът, който много направи-си-сам любители си задават. Когато мрачната стая се нуждае от освежаване, не се плашете от перспективата за облепяне на ламперията, от пръските боя навсякъде и досадното почистване...

Прочети повече
Модерни кутии, обвити в хартия

Модерни кутии, обвити в хартия

22 Apr 2015

Тези декоративни кутии ще ви помогнат да поддържате реда във всяка стая на вашия дом. Използвайте материали за декориране и вашето въображение, за да украсите всяка кутия по различен начин...

Прочети повече