Плюшена бебешка кърпа за баня

22 Apr 2015

Къпането на бебето е съпътствано с много забавление и вълнение, но намирането на подходящ подарък с лично отношение може да бъде наистина трудно. Плюс това, вие със сигурност искате вашият подарък да бъде едновременно практичен и очарователен. Защо не създадете нещо специално, което ще покаже вашите шивашки умения и ще направи вашия подарък запомнящ се? За целта ще ви трябва мека материя, а с помощта на следващите лесни инструкции ще можете да направите уникални бебешки кърпи за баня. Те са наистина страхотни... и ще бъдат най-добре оценени по време на къпането на бебето.

Преди да започнете:

  • Ако искате платът, който използвате за направата на кърпата да се накъдри след ушиването му, изрежете я с ротационния нож OLFA CHN 1 и я изперете. По този начин ще получите желания плюшен ефект, но е задължително да изберете памучна или хавлиена материя.
  • Кърпите в ярки и наситени цветове понякога при пране пускат от своята боя, което води до нежелани оттенъци върху иначе красивия ви проект. С цел минимизирането на цветните петна е желателно предварително да третирате избрания от вас материал, като го изперете един или два пъти.
  • За да бъде кърпата със семпъл дизайн използвайте един и същи материал или ако искате да бъде с по-интересен дизайн използвайте комбинация от цветове и материи.

 

Ниво на умения:

Начинаещ

 

Необходими инструменти

  • 30 х 30 сантиметра ротационна самовъзстановяваща се подложка OLFA RM 12S
  • 45mm Ротационен нож OLFA RTY 2 G
  • Правоъгълна размерена подложка OLFA QR 6x12
  • Ротационния нож OLFA CHN 1
  • Ютия и дъска за гладене

 

Материали

Три парчета от избрания материал или от други тъкани в съответните цветове, като всеки трябва да бъде с най-малко 58 см.

Едно голямо парче от избрания материал или от други тъкани за обкантваното на кърпата, което трябва да бъде с дължина 71 см.

Креда за отбелязване

Основните шевни инструменти – ножици, конци, шевна машина и т.н.

 

Инструкции стъпка по стъпка

  1. Поставете малките парчета плат на ротационната подложка. Използвайте линия и ротационния нож, за да разрежете всяко парче, така че то да е с размери 20 х 20 см. Отделете ги настрани.
  2. Поставете голямото парче плат на подложката и отново използвайте линията и ротационния нож, за да го изрежете с размер 65см.
  3. Поставете 65 кв. см парче плат с лицевата страна надолу върху подложката. След това поставете другото парче плат с размери 52 кв. см. и го центрирайте, така че от всяка страна да остава по еднакво разстояние.
  4. Закрепете парчетата плат така, че да не могат да се разместят.
  5. Поставете линията диагонално от единия до другия край на квадратната кърпа и използвайте кредата, за да направите диагоналите от единия до другия ъгъл. Чертайте върху парчето с размери 52 кв. см.
  6. Зашийте всички четири пласта плат по диагонала на кредата, като се уверите, че всеки шев започва и свършва с бод зад иглата.
  7. Можете да използвате притискащото краче за измерване, от повдигането на края на крачето, до предишния шев. Очертайте линии на разстояние 20 см и от двете страни на първия шев.
  8. Поставете централното завъртане на ротационния нож OLFA CHN 1, на позиция "М", за да се покаже острието. Плъзнете крачето по "М" позицията, между двете линии на шева. Уверете се, че отдолу се намират и трите 20-сантиметрови парчета плат, а отгоре е поставено 28-сантиметровото парче от дъното. Не режете по него. Прокарайте резеца по канала, за да отрежете горните 3 пласта. Повторете това между всички линии на паралелния шев, за да оформите центъра.
  9. Прегънете единия край от обратната страна на плата към предната част докато останалите ръбове, като внимавате прегънатите ъгли да съвпадат.
  10. Още веднъж прегънете задния ръб към предния, като покриете първичните ръбове и притискате с ютията.
  11. Измийте и подсушете, за да стане пухкава плюшената среда.


Съвети от експерти

  1. За да се ускори шиенето може да увеличите дължината на шева на вашата шевна машина до 3.0
  2. Не забравяйте да държите тъканта изпъната докато шиете първата диагонална линия, за да се улесни шева и да се предотврати изкривяване.
  3. Зашийте един ред на шева в една посока, после следващия ред шийте в обратната посока. Повторете докато зашиете изцяло кърпата. Това ще попречи на шева да дърпа в една посока и да се получат изкривявания.

Свързани продукти

Още съвети

10 тънкости на занаята, които ще искате да опитате

10 тънкости на занаята, които ще искате да опитате

22 Apr 2015

Продуктите на OLFA® са предназначени за всички професионалисти и любители, които ценят и предпочитат използването на качествени инструменти в своята работа. Доверявайки се на японското качество, вие залагате на бързина и прецизност.

Прочети повече
10 Полезни съвети и трикове за професионално боядисване

10 Полезни съвети и трикове за професионално боядисване

22 Apr 2015

Да боядисаш или не сам стаята? Това е въпросът, който много направи-си-сам любители си задават. Когато мрачната стая се нуждае от освежаване, не се плашете от перспективата за облепяне на ламперията, от пръските боя навсякъде и досадното почистване...

Прочети повече
Модерни кутии, обвити в хартия

Модерни кутии, обвити в хартия

22 Apr 2015

Тези декоративни кутии ще ви помогнат да поддържате реда във всяка стая на вашия дом. Използвайте материали за декориране и вашето въображение, за да украсите всяка кутия по различен начин...

Прочети повече