Нов живот за старите остриета и подложки

18 Apr 2015

Проект след проект, вашият ротационен нож и подложка са ви били верни помощници, на които сте разчитали за постигане на съвършенство. С течение на времето обаче, острието може да започне да се притъпява, а постелката да се износва. Вместо да ги хвърляте в кошчето, разгледайте няколко нови начини за възстановяване на любимите ви инструменти.

ОСТРИЕТА: Създайте им работа

Когато остриета престанат да режат прецизно материите, както преди, имате няколко възможности. Можете да се опитате да ги наострите, но най-вероятно ще откриете, че острието не възвръща първоначалната си острота. По-добрият начин е да използвате изхабените остриета за други цели, или да ги изхвърлите.

  • Режете хартия, картон, снимки, тънък пергамент и шаблони от пластмаса.
  • Преди да се разделите окончателно с вече захабените остриета, винаги си осигурявайте нови такива. Това ще ви улесни и няма да забави вашия работен процес. За изхвърлянето на старите, можете да използвате опаковката на новите остриета. И не забравяйте да ги съхранявате на хладно и сухо място.
  • Сложете ги в осигурителен контейнер OLFA DC и ги отбележете с "Х" за хартия. Точно както съхранявате ножиците си за хартия и плат, отделно съхранявайте и ротационните си ножове.

ПОДЛОЖКИ: Удължете живота им

За да се избегне прекомерното износване на подложката, не режете многократно, на едно и същото място.

  • Когато подложката се надраска и износи на местата, където винаги режете, обърнете я, за да я използвате от противоположната й страна.
  • Използвайки чиста и здрава повърхност ще удвоите живота на подложката си и този на вашите остриета. Бихте могли да използвате и гърба на подложката.
  • Почиствайте ротационната подложка с гумичка за изтриване, която може да намерите в местния арт - магазин. Тя ще извади влакната от подложката, без да ги залепва, или да оставя остатъци.
  • Не оставяйте подложката на слънце, в гореща кола, или в близост до отоплителен уред. Тя ще се изкриви и повече няма да бъде годна за безопасно рязане.
  • Винаги съхранявайте вашата подложка върху равна повърхност, за да предотвратите деформацията й след време.

Рециклирайте подложките в нови инструменти

Ако не сте привърженик на идеята, че старите и износени подложки трябва да бъдат изхвърлени, ето няколко начина да ги рециклирате.

  • Направете шаблони от старите подложки, като ги изрежете на: квадратчета за възглавници, на правоъгълници за краищата, а на триъгълници, за да наредите всякакви шаблони. Очертайте формата, която искате с химикалка или перманентен маркер, изрежете я по линиите и ще получите шаблон за многократна употреба.
  • Използвайте старите подложки, за да стабилизирате дъното на портмонета и чанти. Само изрежете подложката, така че да се побере там, загладете краищата и с малко шкурка, и я увийте в тъкан, подобна на тази във вътрешността на чантата.
  • Можете да ги използавате и като подложки за чаши и стайни растения.

 

Още съвети

10 тънкости на занаята, които ще искате да опитате

10 тънкости на занаята, които ще искате да опитате

22 Apr 2015

Продуктите на OLFA® са предназначени за всички професионалисти и любители, които ценят и предпочитат използването на качествени инструменти в своята работа. Доверявайки се на японското качество, вие залагате на бързина и прецизност.

Прочети повече
10 Полезни съвети и трикове за професионално боядисване

10 Полезни съвети и трикове за професионално боядисване

22 Apr 2015

Да боядисаш или не сам стаята? Това е въпросът, който много направи-си-сам любители си задават. Когато мрачната стая се нуждае от освежаване, не се плашете от перспективата за облепяне на ламперията, от пръските боя навсякъде и досадното почистване...

Прочети повече
Модерни кутии, обвити в хартия

Модерни кутии, обвити в хартия

22 Apr 2015

Тези декоративни кутии ще ви помогнат да поддържате реда във всяка стая на вашия дом. Използвайте материали за декориране и вашето въображение, за да украсите всяка кутия по различен начин...

Прочети повече