Най-големите грешки

22 Apr 2015

Случвало се е на всеки да съжалява за това, което току-що е направил. Дори професионалистите имат един, или два анекдота, за прекараните часове поправяйки щетите от една погрешна стъпка.
По-долу, експертите признават за импулсивни грешни решенията, за които се кълнат, че никога повече няма да повторят. Те заслужават да им се посмеем, но всички ние се учим от грешките, нали? Дори по-добре, можем да се учим от техните грешки!

 

Пропукан гипсокартон


От И. Димитров
Когато поставях гипсокартона в мазето ми, аз достигнах до мястото, което изискваше да бъдат направени 5 отвора (2 за електрическите кабели и по 1 за кабелната телевизия, за телефона и за интернета) в стена с дължина 3,65 метра. От ръба и от долната част на листа педантично измерих и маркирах мястото на всяка електрическа кутия. След това направих разрезите с макетния нож, за да са чисти ръбовете и да няма никакви проблеми със съоръжаването. Листът пасна перфектно, когато го притиснах до стената. Аз бях доволен от добре свършената работа и посегнах към винтовия пистолет. Бях поставил повечето винтове, когато забелязах, че последният отвор не пасва изцяло на кутията. Не исках да го притискам, така че се наведох, за да изрежа малко по-голям отвор. Веднага след като започнах и чух "храс", видях как голямо парче се отчупва от листа. След всичко, което бях направил - лепене и замазване, сега трябваше да поправям щетите. Ядосвах се, че не бях поставил още няколко винта и не бях направил отвора малко по-голям, а и вече не се гордеех с точността на моите измервания.

 

Търпението се отплаща


От П. Георгиев
Когато боядисвам знам, че нямам достатъчно търпение, за да отсичам ръбовете, така че поставям върху дървената ламперия бояджийско тиксо и винаги го отлепям преди да изсъхне боята. Веднъж ме извикаха много преди да успея да махна тиксото. Когато се върнах и започнах да махам тиксото, забелязах, че го махам заедно с изсъхналата боя от стената. Спрях да разлепвам и с макетния нож направих един бърз разрез през изсъхналата боя по всички ръбове и откъснах останалата лента. На следващия ден бях ужасен от това, което бях направил, тъй като се оказа, че бях нарязал и дървото. Прекарах няколко часа пълзейки из стаята, с мъничка четка, боядисвайки надрасканото дърво. Сега, ако не мога да отстраня лентата, докато боята е мокра, поемам дълбоко дъх и се въоръжавам с търпение, за да я изрежа през изсъхналата боя много бавно, така че да не нараня дървото. След този епизод, никога повече не надрасках дървото.

 

Грешка с разкрасителни продукти


От В. Петров
Жена ми и аз обичаме да пазаруваме онлайн, на изгодни цени и винаги когато пристигне доставка и двамата с бърза крачка се отправяме към вратата. Един ден пристигна тежък пакет, а аз реших, че кутията съдържа инструментите, които бях си поръчал. Нетърпелив да видя моите джаджи, аз разкъсах пакета с моя макетен нож. Като отворих капака, видях бяла кремообразна течност из цялата кутия. Току-що бях срязал няколко тубички с продукт за грижа за кожата, който жена ми си беше поръчала. Сложих кутията на голям поднос, за да не капе и зачаках жена ми да се върне у дома. Бях готов за голяма караница, за това, че не проверих етикета с адреса на кутията и за това, че бях така невнимателен с ножа. Когато жена ми видя бъркотията и осъзна какво съм направил, тя избухна в смях. Струваше ми няколко бутилки от продукта за грижа за кожата и една скъпа вечеря в ресторант. Сега се уверявам, че пакетът е за мен, преди да го отворя и внимавам много повече, когато режа лентата за опаковане с моя макетен нож.

Още съвети

10 тънкости на занаята, които ще искате да опитате

10 тънкости на занаята, които ще искате да опитате

22 Apr 2015

Продуктите на OLFA® са предназначени за всички професионалисти и любители, които ценят и предпочитат използването на качествени инструменти в своята работа. Доверявайки се на японското качество, вие залагате на бързина и прецизност.

Прочети повече
10 Полезни съвети и трикове за професионално боядисване

10 Полезни съвети и трикове за професионално боядисване

22 Apr 2015

Да боядисаш или не сам стаята? Това е въпросът, който много направи-си-сам любители си задават. Когато мрачната стая се нуждае от освежаване, не се плашете от перспективата за облепяне на ламперията, от пръските боя навсякъде и досадното почистване...

Прочети повече
Модерни кутии, обвити в хартия

Модерни кутии, обвити в хартия

22 Apr 2015

Тези декоративни кутии ще ви помогнат да поддържате реда във всяка стая на вашия дом. Използвайте материали за декориране и вашето въображение, за да украсите всяка кутия по различен начин...

Прочети повече